همشهری آنلاین: قالیباف با بیان اینکه ورزش هم باید مانند فرهنگ وارد سبد کالای خانواده‌های ما شود گفت: یکی از چالش‌های جدی کشور ما بحران اقتصادی است.

قالیباف

به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه 19 ارديبهشت) در برنامه انتخاباتی‌اش در رادیو ورزش با اشاره به شرایط ورزش کشور، اظهار داشت: مردم ما مردم فروتنی هستند، سعی کردند جوانان‌شان را در همه میادین ورزشی مورد حمایت قرار دهند و مرام پهلوانی را به جهانیان معرفی کنند، مردم عزیز ما حتی حاضرند از حق سلامت خودشان بگذرند اما برای قهرمانان خودشان امکانات مناسبی را از مسئولان درخواست کنند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: امروز هم مدیران شهری و هم مدیران کشوری موظفیم دست به دست هم دادیم و اجازه ندهیم بی‌تحرکی و کم‌تحرکی بتواند به سلامتی مردم لطمه وارد کند.

وی اضافه کرد: متأسفانه ورزش همگانی در کشور ما از یک شرایط مناسب برخوردار نیست، طبق اطلاعاتی که بنده دارم امروز تنها 21 درصد از هموطنان ما از فعالیت‌های آموزشی ورزشی مستمر برخوردار هستند. این در حالی است که خیلی از کشورهای دنیا این رقم را به بالای 50 درصد رساندند، حتی مردم برخی کشورها مثل ژاپن بالای 70 درصدشان با ورزش درگیر هستند.

قالیباف تصریح کرد: اثرات توجه یا عدم توجه به ورزش همگانی در جامعه می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت جامعه داشته باشد، از جمله برنامه‌های جدی بنده در حوزه ورزش، تهیه سند چشم‌انداز عملیاتی برای یک دوره 10 ساله در حوزه ورزش همگانی است تا بتواند تأثیر جدی بر توسعه ورزش همگانی داشته باشد. ما تجربه موفقی هم در این زمینه در شهر تهران داشته‌ایم، ما سعی کردیم در آن بخش مربوط به مشکلات مالی که با شرایط خاصی که امروز مردم دارند، کمکی به سبد خانوار در حوزه ورزش همگانی انجام دهیم و امکانات و تجهیزات خوبی را در نقاط مختلف شهر بگذاریم، امیدوارم این کاری که توانستیم در شهر تهران انجام دهیم را در بقیه کشور توسعه دهیم تا آنها هم بتوانند از این فرصت استفاده کنند.

وی تأکید کرد: طرح‌ریزی ما در حوزه ورزش نباید به گونه‌ای باشد که بخواهیم از تهران برای کل‌کشور برنامه‌ریزی کنیم، هر جغرافیایی یک فرهنگ دارد و مردم هر نقطه‌ای به ورزشی علاقه‌مند هستند.

وی افزود: ارتقای سلامت جسمی و روانی جامعه را باید مورد توجه قرار دهیم، عدم تحرک به عنوان یکی از عوامل منجر به مرگ شناخته شده است، این در حالی است که انجام فعالیت‌های بدنی منظم به طور قابل توجهی می‌تواند بیماری‌ها را کاهش دهد؛ چرا نباید ورزش را مردمی کنیم؟ مگر کالاهای ورزشی چه پیچیدگی خاصی دارند که ما نمی‌توانیم آنها را در داخل تولید کنیم؟

وی با بیان اینکه اگر در بهداشت و ورزش هزینه کنیم باعث ارتقاع سلامت در جامعه می‌شود و به قول مقام معظم رهبری هزینه در ورزش اسراف نیست، افزود: مشکلات مالی، کمبود فضاهای ورزشی، عدم آگاهی و... از جمله دلایل عدم توجه مردم به ورزش‌های همگانی است، بر اساس جغرافیای مناطق مختلف کشور باید برای ورزش همگانی برنامه‌ریزی کنیم.

قالیباف همچنین گفت: یکی از بهترین فرصت‌ها برای پُر کردن اوقات فراغت جوانان در تفریحات سالم و ورزش است و می‌تواند آنها را از سرگرمی‌های پُر خطر دور کند؛ دوری از محیط‌هایی که ممکن است خطراتی مثل آسیب‌های اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

وی همچنین گفت: مهم‌ترین عنصر در پیشرفت یک کشور منابع انسانی است، ما اگر یک درصد جمعیت دنیا را داریم اما 5 درصد دارایی‌های دنیا در کشور ماست، سرمایه‌گذاری در سلامت از اولویت‌های دولت ما خواهد بود.، ولی بدانیم اگر نیروی انسانی سالم نداشته باشیم نمی‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی گفت: یکی از چالش‌های جدی کشور ما بحران اقتصادی است، بحران اقتصادی در بخش‌های مختلف تأثیر خودش را گذاشته و باعث شده خانواده‌های کم‌درآمد فرصت فکر کردن در مورد ورزش را نداشته باشند‌، مخصوصاً خانواده‌هایی که وضعیت مالی خوبی ندارند، واقعاً فرصت فکر کردن درباره ورزش دغدغه آنها نیست، این مشکلات اقتصادی برای دولت هم هست، اما نباید به موضوع ورزش بی‌توجه باشیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه ورزش هم باید مانند فرهنگ وارد سبد کالای خانواده‌های ما شود، تصریح کرد: انسان و جامعه سالم می‌تواند محور توسعه یک جامعه باشد، مهمترین عنصر در پیشرفت منابع انسانی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت امر ورزش در حوزه اقتصاد، گفت: در حوزه وسایل و کالای ورزشی چه پیچیدگی وجود دارد که نتوانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم، چرا زمین‌های مناسب را در اختیار مردم نگذاریم اما آن را بخش خصوصی بدهیم و سپس بخش خصوصی آنقدر گران ورزش را عرضه کند که مردم نتوانند از آن استفاده کنند. ما تأسیسات زیادی در زیرساخت‌های ورزشی شهر تهران قرار دادیم، مثلاً سالن‌های ورزشی متعدد چه برای کودکان، بانوان و بزرگسالان.

وی افزود: اخیراً شاهد بودید در 20 شهر تهران نقطه 20 پارک با تجهیزات و امکانات کامل ورزش همگانی برای معلولان ایجاد کردیم که بدون همراه بتوانند از آن استفاده کنند، معتقدم دولت نباید به ورزش نگاه درآمدی داشته باشد بلکه اجازه دهد و کمک کند مشکلات حل شود؛ برنامه‌ریزی‌های ما در این خصوص حتماً باید محلی و منطقه‌ای باشد و نمی‌توانیم از تهران برای همه کشور تصمیم‌گیری کنیم؛ سایه دولت را از این کارها باید برداریم، دولت فقط نقش راهبردی و هدایتی و کمک به ارزان کردن قیمت تمام‌شده ورزش به دست مردم باید داشته باشد.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره برنامه‌هایش در حوزه ورزش حرفه‌ای و قهرمانی نیز توضیح داد: به طور کلی اگر دخالت دولت را از امور تصدی‌گری برداریم، شرایط بهتری فراهم می‌شود، معتقدم دولت در برنامه‌ریزی‌ها و هدایت‌ها باید کار را دنبال کند و امورات تصدی‌گری را به مردم واگذار کند. نقش مردم را نباید حذف کرد و همانطور که حضور مردم در اقتصاد، فرهنگی و سیاسی مهم است، فلذا در حضور مردم در عرصه ورزش هم مهم است.

وی همچنین گفت: نباید اینگونه باشد که دو تیم بزرگ پرسپولیس و استقلال ما همچنان با مدیریت دولتی اداره شوند، چند وقت است می‌خواهند این 2 تیم را به بورس واگذار کنند، با واگذاری آنها به بخش خصوصی و مردم می‌توان خدمات بهتری را برای آنها رقم زد.

قالیباف در پاسخ به سؤال دیگری درباره اقتصاد ورزش توضیح داد: اولین بحث اقتصاد مقاومتی در حوزه ورزش این است که سایه سنگین دخالت‌های دولتی و سیستم‌های اداری را برداریم و آن را تسهیل کنیم؛ دولت باید در نهایت نظارت جدی بر آنها داشته باشد اما از حوزه تصدی‌گری در این امر دست بردارد تا هزینه‌های دولت هم کاهش پیدا کند، چرا دولت می‌خواهد این همه اماکن ورزشی را خودش اداره کند؟! به عنوان مثال سالن‌های نیمه‌تمام ورزشی را به مردم واگذار کند تا با دریافت تسهیلاتی خودشان آن را اداره کنند و بگردانند.

وی تصریح کرد: اینکه می‌گوییم 4 درصد تسهیلات دست عده‌ای است و 80 درصد تسهیلات به اقشار خاصی تعلق می‌گیرد، بر همین مبناست؛ باید ساختمان‌های ورزشی نیمه‌کاره را طبق قانون در اختیار جوانان همان مناطق قرار دهند و سپس با ارائه تسهیلات از آنها بخواهیم آن را اداره کنند و به پایان برسانند، در حال حاضر مجموعه‌های فراوان ورزشی داریم که نیمه‌کاره رها شده‌اند، چرا دولت به دنبال تصدی‌گیری است؟!

قالیباف ادامه داد: اقتصادی مقاومتی به این معناست که امورات را به مردم واگذار کنیم و دولت در کارهای غیرضرور دخالت نکند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه سخنانش در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه برنامه شما برای ایجاد تقاضا و اشتغال ورزشی در زمینه کالا و خدمات ورزشی و تقویت تولیدات داخلی در این زمینه متذکر شد: یکی از چالش‌های امروز ما در کشور بیکاری و رکود است، اما نمی‌پذیریم در حوزه ورزش تقاضا نداریم، تقاضا هست، هر چند در برخی از حوزه‌ها تقاضا دچار مشکل اس، باید عرصه را برای فعالیت مناسب بخش‌های مختلف فراهم کنیم.

وی تأکید کرد: بخش عمده‌ای از تجهیزات اکثر مجموعه‌های ورزشی کشور وارداتی است و بخشی نیز به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود که تأثیر آن در ورزش قابل مشاهده است؛ بخشی از همین 4 درصد قانون را دور می‌زنند و از نفوذ خود برای این مسائل استفاده می‌کنند، قطعاً این اقدامات عیرقانونی باید پایان یابد، وارداتی که از سوی همان واردات‌چی‌هایی که تجهیزات غیرضرور را وارد می‌کنند.

قالیباف تصریح کرد: معتقدم قطعاً تکنولوژی‌های داخل کشور می‌تواند امکاناتی را در داخل کشور تولید کنند، عرصه ورزش در می‌تواند از عرصه‌هایی باشد که می‌توان آن 5 میلیون شغلی که گفتیم را ایجاد کنیم، بخش بسیاری از قهرمانان عزیزمان بعد از اینکه افتخارآفرینی می‌کنند و شرایط جسمی‌شان طوری می‌شود که قهرمانان دیگری جایگزین این افراد می‌شوند، دیگر جایی در ورزش ندارند، چرا این افراد را از تربیت نسل جدید قهرمان دور می‌کنید و نسل جوان را از آنها بی‌بهره می‌‌سازیم؟! چرا این افراد باید کارمند شوند؟! می‌توانیم با در اختیار قرار دادن سالن و امکاناتی آنها را در زمینه تربیت نسل جدید قهرمانان کمک کنیم.

وی اضافه کرد: دولت باید سایه سنگین خود را از حوزه‌های تصدی‌گری ورزشی بردارد و اجازه دهد مردم و جوانان پس از دریافت تسهیلات مختلف بانکی، کار خود را انجام دهند و به ایجاد کسب و کار کمک کنند؛ رابطه منطقی بین رشد اقتصادی و رشد ورزش در کشور وجود دارد به طوری که کشورهای دارای اقتصاد مناسب جزو کشورهای مدال‌آور هم هستند، ورزرش امروز در دنیا یک صنعت است.

این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زمین‌های چمن در شهر تهران با گذشت 10 سال از 45 زمین به بالای 900 زمین رسیده است، تصریح کرد: تنها در منطقه 20 تهران که شهر ری است، تعداد این زمین‌ها بیش از 10 سال قبل کل تهران است، مدیریت این زمین‌ها نیز در اختیار خود جوانان مناطق است و آنها می‌توانند از این مسئله استفاده کنند.

وی اضافه کرد: دولت باید بتواند موانع سر راه مردم و بخش خصوصی را بردارد نه اینکه این مجموعه‌ها را با 4 درصدی که گفتیم با رابطه به آنان واگذار کند، بلکه موانع را بردارند تا مردم خود سرمایه‌گذاری لازم را صورت بدهند.

وی افزود: دولت لازم نیست سرمایه‌گذاری کند بلکه مزاحم مردم نشود. امام (ره) فرمودند همه امور را به مردم واگذار کنید و به کارهایی که مردم نمی‌توانند در آن حضور یابند، ورود پیدا کنند، اولین تصمیم در «دولت مردم» این است که کارها را به مردم واگذار کنیم و تصدی‌گری دولت را از امور مردم‌نهاد دور کنیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید کرد: «دولت مردم» در همه حوزه‌ها از جمله ورزش همه تصدی‌گری‌ها را به مردم واگذار می‌کند و تنها آن مسائلی را که باید نظارت داشته باشد را جدی دنبال می‌کند. به عنوان مثال اینکه سالنی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد، آن را به بخش خصوصی بفروشد و یا اجاره به شرط تملیک کند، و فقط نظارت داشته باشد که یک وقت بخش خصوصی آن را تغییر کاربری ندهد.

قالیباف در پاسخ به این سوال که آیا این همان اصل 44 نیست که درحال اجراست، گفت: این اصل خیلی ضعیف در کشور اجرا می‌شود و هنوز خیلی از امور است که به مردم واگذار نشده است که باید زمینه آن را مهیا کنیم؛ 49 درصد جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند معتقدیم بانوان در حوزه ورزش مظلوم واقع شدند در حالی که سلامت بانوان نقش مهمی در سلامت جامعه دارد و مهم‌تر از سلامت آقایان است، بانوان محور خانواده هستند و اگر خدایی ناکرده مادری در خانه سلامتی‌اش دچار خدشه شود کل خانواده درگیر می‌شوند، قطعاً توجه به مسئله ورزش بانوان در برنامه‌های دولت مردم دیده می‌شود.

وی گفت: یکی از اقدامات خوب ما در شهرداری تهران اختصاص محیط های ورزشی به بانوان بود، در حال حاضر در تهران پارک‌هایی وجود دارد که مختص بانوان است و آنها می‌توانند در محیطی مناسب به ورزش و تفریح بپردازند.

قالیباف در پاسخ به سؤال پایانی این برنامه مبنی بر اینکه اولویت شما استفاده از اساتید و محققان و یا دانشجویان حوزه تربیت بدنی است، یا توسعه اماکن ورزشی، توضیح داد: ورزش یک موضوع علمی است و نمی‌توانیم بدون توجه به تحقیقات و مراکز تحقیقی ورزشی آن را به نقطه مطلوب برسانیم. در این حوزه نیازمند وجود ساختارهایی هستیم که در حوزه تحقیق و علمی ورزش به کشور کمک کند که این حوزه‌ها نیز نیازمند نیروهای دانشمند علمی و توسعه علمی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه ورزش رویکرد دانش‌بنیان باید دیده شود، مشکلاتی که امروز ورزش با آن روبروست به خاطر نوع مدیریت و نگاهی است که در حوزه فناوری وجود دارد. متأسفانه مدیریت کشور ما همچنان مدل نسل دوم است و در 70 سال گذشته مانده‌اند باید در این حوزه نیز تحول ایجاد کنیم و نگاه نسل چهارم را در این بخش زنده کنیم.

این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: حتماً رویکرد علمی در حوزه مسائل نرم‌افزاری می‌تواند باعث شود ارزش افزوده ما نیز بالا رود و از ظرفیت جوانان در راستای سلامت و تحرک جامعه استفاده کنیم.

کد خبر 369527

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha